Diverse afmetingen mogelijk

Zwembad met houten afwerking

Energiezuinig en onderhoudsvriendelijk

Veelgestelde vragen

Heb je een bouwvergunning nodig bij de aanschaf van een Swim-Up Pool?

Je hebt voor het plaatsen van een Swim-Up Pool geen vergunning nodig als:

  • De plaatsing niet gebeurt op kwetsbaar gebied
  • De aanbouw aan de woning maximum 80m², met inbegrip van je Swim-Up Pool bedraagt.
  • Het zwembad op minder dan 30 meter van je woning geplaatst wordt
  • De afstand van 1 meter van de perceelsgrens gerespecteerd wordt

Indien aan deze voorwaarden niet voldaan kan worden of bij geval van twijfel raden wij aan om contact op te nemen met de gemeente.

Waar kan het zwembad geplaatst worden?

Het zwembad is opbouw, mobiel en kan zowel in grote tuinen als stadstuintjes of zelfs indoor geplaatst worden. Gezien de onderdelen door een deuropening van 90x200cm kunnen heb je geen hijskraan of zwaartransport nodig (dit geldt niet voor de Saint Tropez uitvoering). De montage gebeurt vervolgens op de voorziene plaats

Wat voorzie ik voor de fundering?

We raden aan om het zwembad op een gewapende, betonnen vloerplaat te installeren. Deze moet minstens 20 cm dik zijn. Eenmaal het zwembad gevuld is, weegt het immers meer dan 20 ton.

Wat is de levertermijn voor een Swim-Up Pool?

Voor de standaardmodellen moet je rekening houden met 10 à 12 weken levertermijn.

Welke technieken moet ik als klant voorzien?

Het zwembad is eenvoudig aan te sluiten met een monofase 3G - 2,5 carré kabel. Het zwembad is voorzien van een verdeelkast en is AREI gekeurd.

Wat kost een Swim-Up Pool nu eigenlijk per jaar?

Het gemiddeld verbruik van de warmtepomp bedraagt (voor een verbruik van april tot september) circa 100 euro/10.000 liter water.

Het totaal jaarlijkse energieverbruik ligt gemiddeld tussen zo’n 500 à 1.000 euro/jaar afhankelijk van de grootte van je zwembad.

Reken daar ook nog 500 € onderhoudskosten bij per jaar, indien je dit door ons laat uitvoeren.

Hoe vul ik mijn Swim-Up Pool het best?

Er wordt algemeen aangeraden om leidingwater te gebruiken om een optimale kwaliteit van zwembadwater te verkrijgen. Je kan dit ook in combinatie doen met regenwater op voorwaarde dat je een verhouding van 2/3 leidingwater, 1/3 regenwater, respecteert.. Na het vullen van het bad, dient de PH van het water nagekeken en zonodig gecorrigeerd te worden. Er dient ook onmiddellijk een chloortablet aan het water toegevoegd te worden.

De prijs per kubieke meter leidingwater varieert van gemeente tot gemeente. Gemiddeld is dat ongeveer 4 euro/m³. Voor het vullen van het zwembad met leidingwater moet je dus rekenen op een 72 euro voor 18.000 liter.

Hoe kan ik mijn Swim-Up Pool onderhouden?

Heel eenvoudig. Door zijn onderhoudsvriendelijk ontwerp, hoeft u enkel de robotstofzuiger in het zwembad te plaatsen voor onderhoud.

Als u het zwembad niet gebruikt is het aan te raden om het zwembad met het rolluik af te sluiten.

Indien gewenst kunt u ook bij ons terecht voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt van uw zwembad.

Een Swim-Up Pools zwembad is een houten zwembad, niet?

Neen, een Swim-Up Pool is geen houten zwembad maar een opbouwzwembad met houten afwerking.

Bij een Swim-Up-Pool vertrekken we immers van een superisolerende en onderhoudsvrije structuur waarin een binnenkuip geplaatst wordt, vervaardigd uit polypropyleen of versterkte liner. Vervolgens worden alle technieken in de technische ruimte geïntegreerd. Deze technieken werden gekozen op basis van energiezuinigheid en performantie. Eenmaal dit allemaal op punt staat, wordt het zwembad met hout afgewerkt. Dit maakt dus dat een Swim-Up Pool geen houten zwembad is, maar een bovengronds zwembad met houten afwerking. Gezien een Swim-Up Pool altijd een opbouwzwembad is, werd er voor een afwerking met hout geopteerd om de nodige warmte uit te stralen en van elke Swim-Up Pool een echte eyecatcher te maken.

Is een Swim-up pool dan een containerpool?

Neen, een Swim-Up Pool is geen containerpool maar een opbouwzwembad met houten afwerking. Beide zwembaden zijn relatief gemakkelijk optilbaar en in zijn geheel te verplaatsen. Een containerpool is letterlijk een container die omgebouwd is tot een zwembad. Strak en industrieel qua look. Een Swim-up pool daarentegen bestaat uit een metalen frame met isolatie met daarrond een houten afwerking, die zorgt voor een warme uitstraling. Een containerpool is beperkter in keuze vrijheid naar lengte, breedte en diepte. Een Swim-up pools is beschikbaar in diverse afmetingen. Het grootste verschil tussen beide os het barconcept dat je er bij een Swim-up pool bij krijgt. Op die manier genieten de omstaanders(en zelfs de zwemmer, indien gewesnt) van een drankje aan het zwembad, een grote troef van het Swim-up pool concept.

Er is ongetwijfeld serieus wat onderhoud aan zo’n Swim-Up pool?

Neen, absoluut niet. Een onderhoudsvriendelijk zwembad was een conditio sine qua non voor ons. We willen immers dat Swim-Uppers maximaal kunnen genieten met een minimum aan inspanning. Het afdeksysteem, de robotstofzuiger en de ingebouwde, zelfregulerende waterzuiveringstechnieken zorgen ervoor dat je steeds zuiver, warm water hebt. Allemaal goed en wel horen we u denken maar wat dan met de rest? Geen zorgen! Voor het renigen van het rolluik, de bartabletten, de traptreden, de binnenkuip en zelfs de barstoelen volstaat  één enkel (door ons geleverde) wonderspons! Wonderen, bestaan niet zegt men, maar met onze spons zou je er toch aan twijfelen! Onderhoudsvriendelijkheid van een Swim-Up pool, check!

Wil je graag een vrijblijvende offerte of heb je bepaalde vragen?